De stormschade op de Sallandse Heuvelrug en andere natuurgebieden van Staatsbosbeheer valt enorm mee.
Volledig scherm
De stormschade op de Sallandse Heuvelrug en andere natuurgebieden van Staatsbosbeheer valt enorm mee. © Lenneke Lingmont

Stormschade in Hellendoornse bossen valt mee

NIJVERDAL/HELLENDOORN -  De stormschade in de bossen van Staatsbosbeheer op de Sallandse Heuvelrug, De Borkeld, Eelerberg en Hellendoornse Berg valt enorm mee. 

Uit een eerste inventarisatie bleek volgens boswachter Kees Jan Westra maandagochtend dat het aantal door de harde wind gevelde bomen ‘op één hand te tellen is’. Wel lagen veel dode takken op de diverse paden in het bos. „De schade is echt peanuts als we die vergelijken met de laatste flinke storm van 18 januari 2018 ”, zegt Westra. De afsluiting van de Toeristenweg tussen Nijverdal en Holten is inmiddels opgeheven.

  1. Na 75 jaar een gedenksteen in Hellendoorn: ‘Fantastisch dat ze zo alsnog worden geëerd’
    PREMIUM

    Na 75 jaar een gedenk­steen in Hellen­doorn: ‘Fantas­tisch dat ze zo alsnog worden geëerd’

    HELLENDOORN - Voor velen is het straks niet meer dan een stenen paaltje op een grasveldje bij een driesprong aan de rand van het dorp. Maar voor de nabestaanden van de Hellendoorners Gerrit Jan Grobbink en Marinus Maris en onderduiker Klaas Andries Neuman voelt dit gedenkteken als een erkenning. Ook hun geliefden zijn oorlogsslachtoffer. Op die erkenning hebben ze 75 jaar moeten wachten.