De Nijverdalse schaapsherder Susanne Lejuez dwaalt met haar kudde over de Sprengenberg  van het Nationale Park Sallandse Heuvelrug.
Volledig scherm
PREMIUM
De Nijverdalse schaapsherder Susanne Lejuez dwaalt met haar kudde over de Sprengenberg van het Nationale Park Sallandse Heuvelrug. © Lenneke Lingmont

Susanne Lejuez uit Nijverdal werkt met haar schapen in een paars paradijs

NIJVERDAL - De zon klimt net over de einder en werpt zijn gouden licht over de heide die vol in bloei staat. In de verte verdwijnen trekvogels in v-formatie. Schaapsherder Susanne Lejuez  leunt op haar wandelstok en vangt even de warmte van het zonlicht in haar gezicht. Tot de schaapskudde zich weer traag grazend en mekkerend in beweging zet, meter voor meter. 

  1. Bijbel van 300 jaar oud krijgt in Hellendoorn een nieuwe bestemming: ‘Geweldig om in handen te hebben’

    Bijbel van 300 jaar oud krijgt in Hellen­doorn een nieuwe bestemming: ‘Geweldig om in handen te hebben’

    HELLENDOORN - Manny (79) en Mineke (77) Mollink schenken hun Statenbijbel uit 1721 aan Stichting Oald Heldern de Noaberschop. Jarenlang lag het antieke boek op een dekenkist bij de ingang van voormalig restaurant De Kroon, die het ondernemersechtpaar bestierde. Oald Heldern is, zo laat Dinand Webbink weten, blij met de bijzondere gift. „Geweldig om zo’n boek van driehonderd jaar oud in handen te hebben, hij krijgt een mooi plekje.”