Volledig scherm
De Sint heeft te weinig inpakpapier. Aanleiding voor een mooi kinderspektakel in Wierden. © Marga Wind

Tekort aan inpakpapier bij Wierdense Sint: Opbrengst 5000 euro

WIERDEN - De grote Kans voor een Kind Sinterklaasshow in zalencentrum het Anker, waarvan de opbrengst ging naar Stichting Kans voor een Kind, was een groot succes. 

Uitverkocht

Alle 400 kaarten waren uitverkocht. De organisatie reikte na afloop van de show een cheque uit van ruim 5000 euro aan bestuurslid van de stichting, Anno Oude Engberink.

Papier

Veel kinderen konden vrijdagmiddag niet wachten tot eindelijk de deuren open gingen van het Anker. Want via social media was al enkele weken bekend waar de show over zou gaan. Sinterklaas had namelijk geen inpakpapier om alle cadeautjes voor pakjesavond in te pakken. Op beveiligingscamera’s zagen de Pieten dat dieven het gestolen had.

Oproep

De oproep aan alle kinderen om inpakpapier mee te nemen naar de show was gistermiddag dan ook niet aan dovemansoren gericht. De spanning onder de grote kinderschare die op de show afgekomen was, was duidelijk voelbaar in de grote zaal van het Anker. „Ik wil de Sint toch wel helpen, want het is ook niet leuk wanneer je gelijk ziet wat je krijgt”, vertelt de 7-jarige Guus met rode konen op zijn wangen. „Ik hoop dat Sint en de Pieten snel komen, zodat ik het kan geven”, laat hij nog even weten vlak voordat de show begint.

Diede

Wie ook haar rol pakpapier niet is vergeten, is Diede Potgieter uit Sibculo. De 10-jarige zit in een rolstoel en is samen met haar moeder naar de show gekomen. Diede kan niet lopen, is vaak moe en heeft veel pijn door vergroeiingen.

Wens

Moeder Bianca vertelt dat er een wens van Diede in vervulling is gegaan door de Stichting Kans voor een Kind. „We zijn dit jaar 4 dagen met het hele gezin naar Euro Disney in Parijs geweest. Dat was een ervaring om nooit te vergeten. Het was de enige wens die Diede had. Ik voelde me eerst een beetje bezwaard om haar hier voor op te geven omdat het niet zomaar wat is. We zijn daarom erg dankbaar dat we dit dankzij de Stichting konden doen.”

Theater

Organisatoren Richard Nijkamp en Yvonne van Dijk van de Sinterklaasshow vonden de feestelijke gebeurtenis overigens ook een mooie kwinkslag naar de gemeente. „Veel Wierdenaren willen graag een theater. Met een paar aanpassingen kan je hier in het Anker een mooie theaterzaal maken. We hebben laten zien dat we alle faciliteiten hebben. De reacties van de moeders waren in ieder geval enthousiast.”