Er rijden teveel goederentreinen door Wierden.
Volledig scherm
Er rijden teveel goederentreinen door Wierden. © Marc Bolsius

Teveel goederentreinen door Wierden: verbazing om gebrek aan handhaving

WIERDEN - Er rijden teveel goederentreinen over de spoorlijn door de gemeente Wierden. Het zorgt voor overlast bij omwonenden aan de Hexelseweg. Maar het rijk weigert te handhaven. Het CDA Wierden-Enter is ‘hogelijk verbaasd’ over de gang van zaken. Bovenal is er ernstige hinder voor aanwonenden. Zij trillen rond middernacht in hun bed.

 1. Plaatsing 189 tijdelijke units Reggesteyn maakt veel los in Nijverdal: ‘Onze klachten worden niet serieus genomen’
  PREMIUM
  Video

  Plaatsing 189 tijdelijke units Reggesteyn maakt veel los in Nijverdal: ‘Onze klachten worden niet serieus genomen’

  NIJVERDAL - Op het braakliggende terrein achter de vmbo-vestiging van de scholengemeenschap Reggesteyn aan de Willem de Clercqstraat wordt de ene na de andere tijdelijke unit geplaatst. De omwonenden zien dat met lede ogen aan. Ze vrezen enorme overlast als hier nog eens bijna 1.100 havo- en vwo-leerlingen en personeelsleden van de Noetselerbergweg worden ondergebracht.
 2. Persoonlijke fouten doen Blauw Wit de das om
  PREMIUM

  Persoonlij­ke fouten doen Blauw Wit de das om

  HOLTEN - Blauw Wit’66 verloor zaterdag met 1-2 van Twello en dat had het volledig aan zichzelf te wijten. De ploeg van trainer Christian Koop kwam na een minder begin steeds beter in de wedstrijd. Vlak voor de rust kreeg Blauw Wit zelfs drie goede kansen om op voorsprong te komen, maar het net werd niet gevonden. Vlak na de rust ging het mis bij de thuisclub. Nadat er in de achterhoede over de bal werd gemaaid, kreeg de linksbuiten van Twello een vrije doorgang en kon hij de 1-0 maken.
 3. Trots en blijdschap bij Twentse Ajacieden na 4-0 tegen Dortmund: 'Unieke wedstrijd’
  PREMIUM
  video

  Trots en blijdschap bij Twentse Ajacieden na 4-0 tegen Dortmund: 'Unieke wedstrijd’

  AMSTERDAM/NIJVERDAL - Een ‘galavoorstelling’, ‘totale overklassing’ en ‘voetballes’. De complimenten kunnen niet op na de historische 4-0 overwinning van Ajax op Borussia Dortmund in de Champions League dinsdagavond. Ook Twentse fans van de Amsterdamse club stonden op de banken tijdens de wedstrijd, die met coach Erik ten Hag en keeper Remko Pasveer ook nog eens twee Tukkers in de hoofdrol had. ‘Dit was uniek.’