Volledig scherm
Het pand in Holten waar The Readshop zou komen, blijft voorlopig leeg. © Ton Vogel

The Readshop haakt toch af in Holten

HOLTEN - De vestiging van The Readshop in het leegstaande winkelpand tussen Zeeman en de Pannekoekenbakker in Holten gaat niet door. 

Volgens regiomanager Lambert Smid van The Readshop is bij nader inzien besloten om ‘het avontuur’ toch niet aan te gaan. Dat werd besloten na overleg met de betrokken partijen. 

Primera

Met name de concurrentie van Primera die eind vorig jaar de deuren opende in het dorp, is de reden voor het terugtrekken van The Readshop. „We wilden graag een vestiging openen in Holten maar hebben ons samen met de franchise-ondernemer afgevraagd of het wel verstandig zou zijn”, zegt Smid. 

Moeilijk

„Daar is uitgekomen dat het ons op dit moment dus niet goed lijkt. De ondernemer zou het te moeilijk krijgen omdat onze winkelconcepten toch te veel op elkaar lijken.” Beide winkelketens voeren in principe hetzelfde assortiment: tijdschriften, postzegels, wenskaarten, tabak, loten, beltegoed en kantoorartikelen. 

Speelgoed

The Readshop gaat in de toekomst nog wel kijken naar een ander winkelconcept met bijvoorbeeld een  combinatie van de gebruikelijke koopwaar met speelgoed of drogisterij-artikelen.

Tabak

„Er gaat in onze markt veel veranderen. Kijk maar naar de tabakswetgeving. De eisen voor de verkoop van tabak worden verscherpt en dat heeft grote impact. We wachten in Holten vooralsnog de ontwikkelingen af. Dat is ook afhankelijk van hoe Primera het doet, waarbij ik voor die ondernemer natuurlijk hoop dat het goed gaat.”

Leeg

Het is niet bekend wat er nu gaat gebeuren met de lege winkelruimte die een vloeroppervlakte van 220 vierkante meter heeft.