Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © GPD

Toch groepen jongeren op de been in Nijverdalse Kruidenwijk, ondanks maatregelen

NIJVERDAL - Groepen jongeren in de Kruidenwijk lijken zich nog altijd weinig aan te trekken van de strengere maatregelen die sinds maandagavond in Nederland gelden. De jongens en meisjes hangen vrolijk rond op pleinen en in parken. 

Onder meer bij supermarkt Jumbo aan het Kuperserf en bij een normaal ook drukbezochte hangplek naast de kinderopvang van Columbus Junior is het druk dinsdagavond. De regel om 1,5 meter afstand van elkaar te nemen, lijkt de hangjongeren niet bekend. 

Ook bij het basketbalveld tegenover basisschool De Schaapskooi komen jongeren net als afgelopen week bij elkaar. 

Politie let op

De politie Hellendoorn laat in een reactie weten zeer scherp te zijn op groepen jongeren die toch samenkomen, zich niet aan de regels houden en voor overlast zorgen. „Wij doen wat we kunnen tussen de noodhulpmeldingen door”, meldt de politie via Facebook. „We letten er dus wel extra goed op tijdens onze surveillancerondes, maar het ligt een beetje aan de drukte hoe actief wij hiermee bezig kunnen zijn.”

Wie zich in Nederland niet aan de regelgeving houdt, riskeert een stevige boete. De handhaving wordt de komende tijd verder opgevoerd. Burgemeesters hebben sinds maandag de bevoegdheid om complete gebieden op slot te doen.