Volledig scherm
Fietsbrug De Wakels over de A1 bij Rijssen wordt gesloopt. Eind februari 2020 is de nieuwe fietsbrug gereed. © Google Maps

Toe- en afritten A1 bij Rijssen dicht

RIJSSEN - In verband met de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo zijn eind augustus toe- en afritten van de snelweg bij Rijssen afgesloten.

Wegversmalling

Vanaf zaterdag 31 augustus wordt er gewerkt op het deel van de A1 tussen Markelo en Rijssen. Het verkeer wordt dan in beide richtingen over vier versmalde rijstroken op één zijde van de weg geleid, zoals dat nu verderop richting Bathmen het geval is.  Op de wegversmalling geldt een maximum snelheid van 90 km/u.  Medio oktober wordt het verkeer via de andere helft van de weg over versmalde rijstroken geleid. Rijkswaterstaat meldt dat dit kan leiden tot vertraging oplopend tot meer dan een half uur. Ook geldt een inhaalverbod voor vrachtverkeer.

Afrit 28

De toerit Rijssen richting Almelo/Hengelo (28) is afgesloten van vrijdagavond 30 augustus 21.30 uur tot zaterdagmorgen 31 augustus 8.00 uur. De afrit Rijssen vanuit Almelo/Hengelo (28) is afgesloten op zaterdagmorgen 31 augustus van 2.00 uur tot 8.00 uur.

De Wakels

Fietsbrug De Wakels over de A1 naast ecoduct De Borkeld wordt gesloopt. De pijlers van de huidige fietsbrug verhinderen dat de A1 daar kan worden verbreed. Daarom wordt de fietsbrug gesloopt en nieuw gebouwd. Vanaf maandag tot eind februari 2020 is de fietsoversteek hiervoor afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de Markeloseweg/Rijssenseweg (circa 3,5 km.).