Volledig scherm
Blijven de topspelers wel bij waterpoloclub Het Ravijn in Nijverdal spelen als ze volgend jaar weer fors meer contributie moeten betalen? © Orange Pictures

Topsport bij Het Ravijn in Nijverdal, maar hoe lang nog?

NIJVERDAL - De zwem- en poloclub Het Ravijn uit Nijverdal is één van de paradepaardjes van de Hellendoornse sportwereld. De waterpoloërs (mannen, vrouwen en jeugd) spelen al jaren in de eredivisie en zetten de gemeente daarmee ook landelijk op de kaart. Maar Het Ravijn vraagt zich af of topsport hier nog wel langer mogelijk blijft.

De club klaagde in het verleden al regelmatig over de enorme huursommen, die het moet betalen voor het badwater in sportzorgcentrum Het Ravijn. Volgens secretaris Marion Schothans van de waterpolo-afdeling ligt dat dit jaar omstreeks de 86.000 euro en blijven de kosten verder stijgen. Temeer daar bij wedstrijden per uur wordt afgerekend en Het Ravijn dieper in de buidel moet tasten als een duel om wat voor reden dan ook langer duurt. 

Verhoging

Quote

We kunnen heel goed zwemmen, maar zijn aan het verzuipen

Marion Schothans, secretaris Het Ravijn

Schothans keert zich tegen de aangekondigde huurverhoging van 10 procent voor alle gemeentelijke sportaccommodaties. Het Ravijn zou dan volgend jaar zo'n 9.000 euro extra moeten aftikken, hetgeen ongetwijfeld tot een verdere verhoging van de contributie leidt. En daar zit volgens Schothans nu precies het probleem, want de contributie is al zo hoog, zeker voor de spelers en speelsters van heren- en dames 1.

Leegloop

De secretaris vreest dat steeds meer topspelers om deze reden voor een andere club  gaan kiezen. Dat verlies van eigen talent is niet meer op te vangen, waardoor het eredivisieschap in gevaar kan komen. En mocht Het Ravijn uit de eredivisie degraderen dan betekent dat ook het einde van de regionale jeugdopleiding, die Het Ravijn met het CSE uit Zwolle heeft opgezet.  Schothans: „We kunnen heel goed zwemmen, maar zijn aan het verzuipen.”