De trein in Deventer mag voorlopig niet verder.
Volledig scherm
De trein in Deventer mag voorlopig niet verder. © Rens Hulman

Treinverkeer rond Deventer wordt voor niks twee uur stilgelegd: ‘Loos alarm’

UpdateEr rijden weer treinen tussen Deventer en Rijssen en tussen Deventer en Zutphen. Van ongeveer 11:00 uur vanochtend tot 13:00 uur vanmiddag lag het treinverkeer stil. De reden van die stillegging zou een aanrijding zijn, maar na onderzoek bleek het om loos alarm te gaan. Dat laat een woordvoerder van de NS weten.

Rond 11:00 uur meldde de NS dat het treinverkeer tussen Deventer en Rijssen en tussen Deventer en Zutphen niet meer verder kon rijden na een aanrijding met een ‘object'. Wat er precies was aangetroffen, kon een woordvoerder van de NS in eerste instantie niet zeggen. Volgens hem ging het waarschijnlijk om een weggelopen dier, maar ook een aanrijding met een persoon werd niet uitgesloten. 

Het treinverkeer lag tot ongeveer 13:00 uur stil. Dat is overigens anderhalf uur korter dan in eerste instantie door de NS werd verwacht. De woordvoerder sprak van “vervelende gevolgen” voor het treinverkeer. Medewerkers deden in de tussentijd onderzoek bij de stilstaande trein in Deventer om de oorzaak van de storing te achterhalen.

‘Geluid waargenomen’

Maar nu blijkt er niks aan de hand te zijn geweest, zegt de woordvoerder. ,,Er is geen persoon of object aangetroffen. Het is een soort loos alarm.” Volgens hem werd de trein stilgezet uit voorzorg, omdat er wel een “geluid was waargenomen”. In dat geval wordt er altijd gecheckt wat er aan de hand is. Het onderzoek is nu afgerond en het spoor is weer vrij. De vertraging is inmiddels ook voorbij.