Volledig scherm
PREMIUM
De files tijdens de ochtend- en avondspits op de N35 tussen Nijverdal en Wierden worden steeds langer. Het verleggen en verbreden van dit weggedeelte wordt vertraagd door de stikstofcrisis. © Lenneke Lingmont

Uitstel aanpak N35 Wierden-Nijverdal ‘is klap in gezicht van automobilist’

NIJVERDAL/WIERDEN - De geplande verbreding van de N35 tussen Nijverdal en Wierden tot een 100 kilometerautoweg met twee keer twee rijstroken komt er voorlopig niet. Dat is het gevolg van de discussie over de stikstof. De gemeenten Hellendoorn en Wierden zijn  niet blij met deze vertraging en hopen dat van uitstel geen afstel komt.  

De Hellendoornse wethouder Jelle Beintema reageert teleurgesteld op de mededeling van minister Cora van Nieuwenhuizen van Verkeer dat de N35 tussen Nijverdal en Wierden voorlopig niet wordt aangepakt. Door het werk aan deze weg zou mogelijk te veel stikstof neerslaan. De minister heeft de aanbesteding uitgesteld en het tracébesluit niet getekend. Beintema snapt de opstelling van de minister, maar hoopt dat het rijk snel met een oplossing komt voor de stikstofcrisis.