Volledig scherm
De internationale trein naar Berlijn en de intercitytreinen rijden nog wel tussen Deventer en Rijssen. © News United / Jan Willem Klein Horstman

Urenlang getoeter in Bathmen door overwegstoring

updateOp het traject Deventer - Rijssen rijden zondagavond geen stoptreinen. Reden is een sein-en overwegstoring bij Bathmen. Volgens de NS duurt de storing de rest van de dag. De internationale trein naar Berlijn en de intercitytreinen rijden nog wel.

De overwegstoring begon tegen 18.30 uur bij de spoorwegovergangen aan de Apenhuizerweg en de Koekendijk. Door de storing bleven de spoorbomen beneden. Het verkeer ging vervolgens massaal tussen de spoorbomen door, terwijl het treinverkeer aanvankelijk gewoon passeerde

Als onderdeel van het veiligheidsprotocol wordt door de machinist getoeterd en stapvoets gereden bij de spoorwegovergangen. Het geluid van de claxon is in de wijde omgeving te horen.

De NS heeft vervangend busvervoer ingezet voor de gestrande reizigers. Er rijden snelbussen tussen Deventer en Almelo en er rijden stopbussen tussen Deventer, Deventer Colmschate, Holten en Rijssen.