Volledig scherm
Kinderkoor Joy4Kids uit Rijssen laat samen met het jeugdorkest van Wilhelmina en koor Jong van Hart van zich horen tijdens de Zomerzang- en Muziekavond © Joy4Kids

Van 5 tot 93: jong en oud zingt samen in Rijssen

RIJSSEN - De oudste zangeres is 93 jaar, de jongste deelnemer aan de eerste Rijssense Zomerzang- en muziekavond nog maar 5 jaar oud. Het belooft een bijzonder concert te worden, dat interkerkelijk gemengd koor Jong van Hart samen met jonge musici van Wilhelmina en kinderkoor Joy4Kids zaterdag geeft in Sion aan de Joh. Vermeerstraat.

In elk geval kort maar krachtig: het optreden dat om 19.00 uur begint duurt maximaal één uur. zo kunnen de kinderen op tijd naar bed. 

De 35 jonge muzikanten van beginnersorkest Wilhelmina Instromend Talent (WIT) en het kinderkoor Joy4kids, bestaande uit zo’n 25 kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud, brengen samen met Jong van Hart een gevarieerd programma dat voor alle leeftijden leuk is. 

Klassiek en kinderliedjes

Onder meer Hallelujah van Händel en Ode an die Freude van Beethoven komen voorbij, speciaal gearrangeerd voor een jeugdorkest. Ook zijn er toegankelijke op kinderen afgestemde liedjes te horen.  Twee dwarsfluitisten, een organist en een pianist begeleiden de koren. Tijdens het concert is ook ruimte om samen te zingen.

Volledig scherm
Rijssens koor Jong van Hart © Jong van Hart

De Zomerzang en Muziekavond begint zaterdag om 19.00 uur, de deuren van Sion zijn vanaf 18.30 uur geopend. Er is een collecte bij de uitgang. Voor de kinderen is er na afloop nog een leuke verrassing.