Volledig scherm
Holtense Oksana H. moet in januari weer voor de rechter verschijnen als de zaak tegen haar wordt voortgezet. © Lars Smook

Van mishandeling verdachte Holtense (35) moet opnieuw voor de rechter

RIJSSEN - De zaak tegen de Holtense Oksana H. (35) is aangehouden omdat de vermeende slachtoffers nieuwe vorderingen indienden en de man van de verdachte aangifte deed tegen de slachtoffers.

Politierechter mr. G.J. Stoové was woensdagmiddag al een eind op weg met de behandeling van de zaak, toen de advocaat van H., om aanhouding vroeg omdat hij de vorderingen van de drie Holtense slachtoffers niet goed had kunnen bestuderen. „Het gaat bij vorderingen vaak om de details en die wil ik in mijn kantoor bestuderen”, aldus Vortman. Ook officier van justitie J.W.M. van Term voelde daar wel voor. Daar kwam nog eens bij dat echtgenoot D. van H. op zijn beurt bij politie aangifte had gedaan tegen de slachtoffers: vader en zoon en een derde man.

Veerdrukwapen

De vrouw wordt ervan verdacht op 14 augustus het drietal met een veerdrukwapen (waarmee je je niet op straat mag vertonen) te hebben bedreigd waarbij ze zou hebben gezegd: „Jullie overleven dit niet” en „Ik schiet jullie dood”. Ook zou H. een van de mannen in het gezicht hebben geslagen en een ander in de lies hebben getrapt. De vrouw ontkende alles.

Volvo

De confrontatie zou zijn ontstaan naar aanleiding van het faillissement van echtgenoot D. Een van de slachtoffers had net daarvoor een tweedehands Volvo van D. gekocht. Hij wilde de auto of het bedrag van de aanbetaling terug. De koper had vernomen dat de auto uit het faillissement was gehouden. De vrouw liet Stoové nog foto’s zien van het incident om haar onschuld aan te tonen maar de politierechter kon daar niet uit opmaken dat zij de mishandeling en bedreiging  niet had gepleegd. De zaak krijgt 21 januari een vervolg. 

  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.