Volledig scherm
Albert Heijn in Rijssen is nu nog gevestigd op de begane grond van een appartementencomplex op de hoek Watermolen/Wierdensestraat. © Lars Smook

Vergunning voor nieuwbouw
supermarkt Albert Heijn Rijssen

RIJSSEN - De gemeente Rijssen-Holten heeft een zogeheten omgevingsvergunning verleend voor de bouw van de supermarkt van Albert Heijn aan de Stationsdwarsweg. De nieuwe vestiging vervangt de supermarkt aan de Watermolen.

Sluitstuk

De vergunning omvat de bouw van een supermarkt met magazijnen en kantoren. De bouw zal worden uitgevoerd door de Ter Steege Groep, die ook het appartementengebouw De Spoorburght met op de begane grond commerciële units, waarin onder meer Eetwinkel ’t Spoorhuys, makelaardij Otten & Flim en de Regiobank bij het NS-station realiseerde. De supermarkt vormt  het sluitstuk van de invulling van het stationsgebied, waar jaren een braakliggend terrein was. 

Volgend jaar

Erwin Tijhof van Ter Steege zegt geen bezwaren te verwachten tegen de bouw gedurende de wettelijke periode van zes weken dat de vergunning ter inzage ligt. Woordvoerder Felicity Bruinaar van Ahold meldde eerder al dat de bouw waarschijnlijk de eerste helft van dit jaar kan beginnen. De nieuwe vestiging gaat niet eerder open dan volgend jaar. De grootgrutter zit sowieso nog tot die tijd vast aan het huurcontract voor het huidige filiaal.