Vier vriendinnen verkennen ‘hun’ Mijmerpad in Holten

videoHOLTEN - Even na tienen arriveerden gistermorgen de vier vriendinnen Magda, Ina, Jakelien en Mariska per trein in Holten om er de wandelroute te openen waarvoor Ina de naam bedacht. ‘Hun’ Mijmerpad prijkt nu op de reisjefit-site van de NS.

De naam van de zevende en tevens langste wandeling die bij het station van Holten begint bedacht de Groningse Ina Bakker in het kader van de wandelactie van de NS. „Ik heb de beginletters van mijn drie wandelvriendinnen en mijzelf genomen. Dat werd MIJM en vandaar Mijmerpad, want we mijmeren heel wat af als we aan het wandelen zijn”, zegt Ina. 

De 19 kilometer lange route over de Sallandse Heuvelrug, die zich tot aan Nijverdal uitstrekt, is samengesteld door Bart van der Schagt, ook bekend als Wandelbart. „Ik heb 43 jaar bij de NS gewerkt en ben na mijn pensionering vrijwel direct betrokken geraakt bij het reisjefit-project. Ik wandel zelf heel graag en heb al zevenhonderd routes samengesteld, waarvan veel voor de NS”, aldus Van der Schagt.

Volgens Anne van der Wel, pr-adviseur bij de NS, zijn de NS-wandelingen erg populair: „Er zijn nu al meer dan achthonderd gratis wandelroutes, die allemaal beginnen en eindigen op een NS-station. Alleen vorig jaar al zijn er 435.527 wandelroutes gedownload.” Van der Wel verwacht dat ook het Mijmerpad vaak zal worden gedownload. „Ik kom zelf uit Utrecht en ken deze omgeving niet, maar het lijkt me hier prachtig om te wandelen.”

Na de koffie bij De Biester maakten de vier vriendinnen zich op om het Mijmerpad te verkennen. „We hebben de tijd en verwachten om een uur of vier terug te zijn. Dan gaat het weer met de trein naar huis”, aldus Ina.

Routes op reisjefit.nl/wandelen 

Jakelien, Mariska, Ina en Magda (vanaf links) plaatsen de tegel van het Mijmerpad bij het informatiebord van het station in Holten.
Volledig scherm
Jakelien, Mariska, Ina en Magda (vanaf links) plaatsen de tegel van het Mijmerpad bij het informatiebord van het station in Holten. © Lenneke Lingmont