Vrijwilligers van de Voedselbank Hellendoorn merken dat het steeds moeilijker wordt om goede voedselpakketten samen te stellen. Voorzitter Piet Hofman (tweede van rechts) is bezorgd over de toekomst.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers van de Voedselbank Hellendoorn merken dat het steeds moeilijker wordt om goede voedselpakketten samen te stellen. Voorzitter Piet Hofman (tweede van rechts) is bezorgd over de toekomst. © Emiel Muijderman

Voedselbanken Reggestreek kampen met tekort aan pannenkoekmeel, soep en pasta’s: ‘Zorgen over de toekomst’

NIJVERDAL/RIJSSEN/WIERDEN - De coronacrisis heeft niet geleid tot een stijging van het aantal mensen dat een beroep doet op de voedselbanken in de regio. Die krijgen wel steeds minder voedsel aangeboden van de lokale supermarkten, waardoor het moeilijker wordt om gevarieerde voedselpakketten te kunnen blijven aanbieden. 

 1. Dode dieren en krioelende ratten op Nijverdalse kinderboerderij: ‘We worden achtervolgd door indianenverhalen’
  PREMIUM

  Dode dieren en krioelende ratten op Nijverdal­se kinderboer­de­rij: ‘We worden achter­volgd door indianen­ver­ha­len’

  NIJVERDAL - Niemand weet waar deze verhalen precies vandaan komen, maar de geruchten blijken hardnekkig. Het zou krioelen van de ratten bij de kinderboerderij aan de Derde Kampsweg, medewerkers zouden dode dieren onbedekt aan de weg leggen en het hele terrein is één grote bende en ziet er niet uit. „We worden achtervolgd door indianenverhalen, die pertinent niet waar zijn.”
 1. Hans maakt geen popcorn maar gezichtsmaskers van oude maïs
  Play

  Hans maakt geen popcorn maar gezichts­mas­kers van oude maïs

 2. Waarom zijn er nauwelijks besmettingen in Olst-Wijhe?
  Play

  Waarom zijn er nauwelijks besmettin­gen in Olst-Wij­he?