Volledig scherm
PREMIUM
VolkerWessels-dochter Loostad gaat de strijd aan met Dura Vermeer over de uitbreiding van het Zwolse winkelcentrum Stadshagen. © Frans Paalman

VolkerWessels-dochter Loostad claimt 80 miljoen van gemeente Zwolle

ZWOLLE/ RIJSSEN - Twee projectontwikkelaars dienen een plan in voor de uitbreiding van winkelcentrum Stadshagen, waarna de gemeente Zwolle de beste kiest. Tenminste, dat zou je zeggen. Maar daar is de verliezende partij van de aanbesteding, Loostad bv, onderdeel van het Rijssense VolkerWessels-concern, het niet mee eens.

Het plan van Loostad kon rekenen op de voorkeur van de winkeliersvereniging en woningcorporaties in Zwolle. Loostad heeft eerder deze week in een kort geding bij de rechter dan ook een herbeoordeling geëist.

  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.