Volop genieten tijdens springfestijn in centrum van Rijssen

videoRIJSSEN - Het Springfestijn zaterdag in Rijssen bracht heel wat kinderen op de been. Tot groot genoegen van ouders. Die hadden er geen omkijken meer naar.

Overal in het centrum is het zaterdag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat springen, rollen en glijden geblazen. Over obstakels, vanaf hellingen of balancerend op een schijf. En het winkelend publiek komt er massaal op af.

Ze staan dan ook in een lange rij bij de opgeblazen gevaartes. Helemaal bij de 50 meter lange survivalbaan. Aan een touw trekken de kinderen zich twee bij twee tegen de helling op. Om vervolgens van 3,5 meter hoogte weer naar beneden te springen. Een enkeling twijfelt. Maar waagt dan toch de sprong.

Hoogte

Kijon van 6 jaar uit Enter rent voor de zoveelste keer weer naar het begin. Zijn ouders kijken vanaf het terras toe. „Het is heel leuk. Niet zo moeilijk maar van die hoogte durf ik niet te springen.“ Een ouder echtpaar uit Rijssen moet er om glimlachen. „Het is altijd gezellig druk op zaterdag in Rijssen. We hebben even boodschappen gedaan. En we genieten van de spelende kinderen.” Echte durfals Marlynn (12) en Annelie (13) uit Rijssen wagen nog maar eens een ritje op de Rodeostier. Want ook dat kan op het Springfestijn.

Volledig scherm
Springfestijn Rijssen. © Bert Kamp