Volledig scherm
Herman en zijn vrouw Trudy krijgen een serenade van het Overijssels Byzantijns Koor. © Bert Kamp

Vrijwilliger en duizendpoot Herman ter Horst uit Wierden (81) overleden

WIERDEN - Herman ter Horst uit Wierden is overleden. Hij was oprichter en ere-lid van het Overijssels Byzantijns Mannenkoor. Ook presenteerde hij vele jaren Plé-Bek bie Hek, een playbackshow in Wierden. Hij overleed donderdagmiddag op 81-jarige leeftijd.

Vorig jaar werd Ter Horst samen met zijn vrouw Trudy door zijn Overijssels Byzantijns Koor nog verrast met een serenade, voor aanvang van de wekelijke repetitie in het Advendohuis in Nijverdal. Ter Horst was zelf 80 jaar geworden en destijds ook bijna 50 jaar getrouwd.

Ter Horst was eveneens erelid van de Harmonie Sint Jan uit Wierden, die hem vorig jaar ook al trakteerde op een serenade. De Wierdenaar heeft beide koren in het verleden uit een penibele (financiële) situatie gehaald en altijd veel voor beide koren betekend.

Hij speelde bovendien jarenlang een grote rol in het openbare leven in Wierden. Zo bediende hij het rad van fortuin op de Sint Maartensmarkt, was hij actief in de contacten met de Wierdense partnersteden en presenteerde hij dus Plé-Bek bie Hek.

Ter Horst kwakkelde al langer met zijn gezondheid. Zondag is er een optreden van het Overijssels Byzantijns Mannenkoor in de kerk. Daarin is aandacht voor zijn overlijden en zijn verdiensten voor het koor. 

Volledig scherm
Herman dirigeert zelf het Overijssels Byzantijns Koor. De foto is gemaakt op de dag dat hij een serenade kreeg van de koorleden. © Bert Kamp