r
Volledig scherm
r © ROBIN UTRECHT

Vroeg Eropaf moet grote schulden in Rijssen-Holten voorkomen

RIJSSEN-HOLTEN - Team Vroeg Eropaf gaat inwoners van de gemeente Rijssen-Holten helpen van wie bekend is dat zij beginnende betalingsproblemen hebben. Dat gebeurt in samenwerking met alle betrokken instanties.

Team Vroeg Eropaf is een samenwerking tussen Maatschappelijk Werk Avedan en gemeente Rijssen-Holten. Met ‘Vroeg Eropaf’ worden inwoners geholpen om grotere geldproblemen te voorkomen. Deze gratis hulp wordt aangeboden in samenwerking met nutsbedrijven, zorgverzekeraars, gemeentelijke belastingen en de lokale woningcorporaties De Goede Woning en Viverion. Het team gaat op huisbezoek.

Wanneer inwoners langer wachten wordt de kans groter dat de schulden verder oplopen, zo is de gedachte. Wethouder Bert Tijhof: „Het doel is om op tijd te helpen en erger te voorkomen. We ervaren dat de drempel om zelf hulp te zoeken vaak erg hoog ligt. Mensen melden zich pas als de situatie al uit de hand gelopen is en de schulden ver zijn opgelopen. Dat willen we graag voor zijn door samen naar een oplossing te zoeken.”

Vroeg Eropaf sluit aan op de huidige benadering van inwoners, met het verschil dat er nu ook regionaal wordt samengewerkt op dit vlak. Het betreft een pilot die tot 1 januari 2021 duurt.