Volledig scherm
Op bedrijventerrein 't Lochter in Nijverdal heerst tevredenheid over het ondernemersklimaat in de gemeente Hellendoorn, maar sommige ondernemers balen dat zij niet aan deze enquête hebben deelgenomen. © Lars Smook

VVD Hellendoorn kritisch over ondernemers-enquête over 't Lochter

NIJVERDAL - De VVD Hellendoorn is blij met de uitkomsten van een onderzoek dat zo'n 80 procent van de ondernemers op industrieterrein 't Lochter tevreden is over het ondernemersklimaat in deze gemeente. Maar in een brief aan het Hellendoornse college schrijven de liberalen dat er ‘helaas niet alleen maar goed nieuws over deze enquête is’. De VVD is namelijk door diverse ondernemers op ’t Lochter benaderd met de vraag wanneer ze de enquête mogen invullen.

„Deze ondernemers waren ronduit teleurgesteld dat ze niet de mogelijkheid hebben gehad om hieraan deel te nemen”, schrijft de VVD om te vervolgen het ‘ronduit jammer’ te vinden dat blijkbaar niet alle ondernemers op 't Lochter aan deze ondervraging konden deelnemen. „Dat vinden wij een gemiste kans. Temeer omdat het aantal ondernemers op dit bedrijventerrein naar de mening van de VVD niet dermate groot is dat het een probleem zou moeten zijn om alle ondernemers te bevragen”, benadrukken de liberalen.

De VVD wil van het college weten of een selectie onder de bedrijven is gemaakt wat betreft de deelname aan deze enquête. En mocht dat het geval zijn, waarop die selectie dan is gebaseerd. „Waarom zijn niet alle ondernemers  op dit bedrijvenpark ondervraagd en wanneer worden de uitkomsten van de enquête openbaar gemaakt? ”, wil de VVD weten.