Wadi's in Noord Hellendoorn zijn deze zomer niet gemaaid vanwege bouwmaterialen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wadi's in Noord Hellendoorn zijn deze zomer niet gemaaid vanwege bouwmaterialen. © Yvet Maassen

Waarom staat het gras zo hoog in de wadi’s in Hellendoorn? ‘Ik kan mijn hondje soms ’s avonds niet meer zien’

HELLENDOORN - Wie in Hellendoorn Noord komt, ziet keurig aangeharkte voortuinen voor de grote nieuwbouwwoningen. Hier en daar zijn aannemers nog druk in de weer. Een jong stel zorgt voor de finishing touch door de voortuin vol planten te krijgen op een zomerse dag. Minder verzorgd zijn de wadi’s. De gemeente stelt het onderhoud uit tot het najaar.

 1. Is fietspad langs Helmkruidlaan wel beste oplossing voor gevaarlijke rotonde? Hellendoornse politiek is nog niet overtuigd

  Is fietspad langs Helmkruid­laan wel beste oplossing voor gevaarlij­ke rotonde? Hellen­doorn­se politiek is nog niet overtuigd

  NIJVERDAL - De Hellendoornse politiek neemt voorlopig nog geen besluit over het collegevoorstel om een fietspad aan de noordkant van de Helmkruidlaan aan te leggen. Verkeerswethouder Henk Nijhof wil hierover nader overleg voeren met zijn verkeersdeskundigen en hierbij ook de ‘vergeten’ aanwonenden van de Helmkruidlaan, Jipkesbeltweg, Jeruzalemweg, Walstro en de Koningsvaren betrekken.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.