Kinderen mogen buiten spelen maar niet in te grote groepen.
Volledig scherm
Kinderen mogen buiten spelen maar niet in te grote groepen. © Gemeente Rijssen-Holten

Waarschuwing Rijssen-Holten: ‘Niet in grote groepen buiten spelen’

RIJSSEN/HOLTEN - De gemeente Rijssen-Holten waarschuwt kinderen om niet in te grote groepen met elkaar buiten te spelen en vraagt ouders een oogje in het zeil te houden.

Op de gemeentelijke Facebookpagina staat dat het ‘heerlijk weer is om buiten te spelen…’ maar dat ook buiten moet worden opgelet voor verspreiding van het coronavirus. ‘Houd afstand (1,5 meter) en vorm geen grote groepen’ luidt de boodschap voor kinderen tot en met 12 jaar.

Vriendjes even zien

‘We zien dat in Rijssen en Holten kinderen in grotere groepen samen spelen. We snappen dat vriendjes en vriendinnetjes elkaar graag even zien, zeker met dit mooie weer, maar doe dat niet in een grote groep. En ouders, houden jullie een oogje in het zeil?’ staat in het bericht.

Onder begeleiding

Kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding van een ouder/voogd samen spelen als zij gezond zijn: niet kuchen, hoesten, verkouden zijn of koorts hebben. De groep moet niet te groot zijn. Het RIVM noemt geen maximum groepsgrootte. Ouders wordt gevraagd zelf een inschatting te maken en daarbij het gezond verstand te gebruiken. Ouders/verzorgers die toezicht houden, dienen altijd 1,5 meter afstand van elkaar te houden.