Volledig scherm
De werkzaamheden op de A1 verplaatsen zich naar de andere rijbaan. © FOTO HISSINK

Werkzaamheden op A1 verplaatsen zich naar andere rijbaan

Het is de komende weken extra opletten voor het verkeer op de A1 tussen Deventer en Rijssen. De werkzaamheden op de trajecten Markelo-Rijssen en Deventer-Oost – Bathmen verplaatsen zich van de linker- naar de rechterrijbaan.

De verplaatsing van de werkzaamheden is het eerst te merken tussen Deventer-Oost en Bathmen. Het verkeer wordt daar vanaf vrijdag naar de buitenkant van de weg geleid. Dat is nodig om ruimte te creëren om de geleiderails te verplaatsen. Vanaf 12 oktober gaat het verkeer in beide richtingen over versmalde rijstroken op de rechterrijbaan.

Het traject Markelo-Rijssen is vanaf maandag 14 oktober aan de beurt. Ook daar wordt het verkeer eerst over de buitenkanten van de weg geleid om de geleiderails te verplaatsen. Vanaf 20 oktober gaat ook daar het verkeer over versmalde rijstroken over de rechterrijbaan.

Op de versmalde rijstroken geldt een maximum snelheid van 90 kilometer per uur. Er is een inhaalverbod voor vrachtwagens. Rijkswaterstaat geeft aan dat er rekening gehouden moet worden met ernstige verkeershinder. De vertraging kan oplopen tot dertig minuten.

Nacht dicht

Naast de verplaatsing van de werkzaamheden gaat de A1 in de richting van Deventer ook nog een nacht dicht. Van zaterdag 19 oktober 22.00 uur tot zondagmorgen 06.00 uur wordt tussen Rijssen en Markelo fietsbrug De Wakels verwijderd.