Dit net geplaatste hekwerk moet weer worden verwijderd, omdat de gemeente Hellendoorn voor het verwijderen van een struinpad aan de Vroegeling en plaatsen van deze hekken niet de juiste procedure heeft gevolgd.
Volledig scherm
Dit net geplaatste hekwerk moet weer worden verwijderd, omdat de gemeente Hellendoorn voor het verwijderen van een struinpad aan de Vroegeling en plaatsen van deze hekken niet de juiste procedure heeft gevolgd. © Han Haveman

Wethouder Nijhof erkent fout gemeente Hellendoorn bij te snel plaatsen hekken aan Vroegeling

NIJVERDAL -  „Ja dat is gewoon mis gegaan. Een ambtenaar is te ijverig geweest om een oplossing te vinden voor de overlast van rondhangende jongeren, waarover zeven bewoners aan de Vroegeling terecht hebben geklaagd.”

Wethouder Henk Nijhof erkende woensdagavond laat  in de commissie Grondgebied dat de gemeente bij het verwijderen van een struinpad en plaatsen van hekken aan de Vroegeling aan de rand van de Kruidenwijk een fout heeft gemaakt door zich niet aan haar eigen regels te houden. Daarom worden de net geplaatste hekken weer verwijderd.

Laatste woord

De te voortvarende ambtenaar ‘vergat’ dat inwoners het recht hebben hun mening (inspraak) te geven over het opheffen van een openbaar wandelpad en dat de raad hierover het laatste woord heeft.  Volgens de wethouder is gebleken dat de klachten over overlast van rondhangende jongeren terecht zijn en hij kondigde daarom aan dat  zo snel mogelijk wordt begonnen met een procedure om dit wandelpad aan de openbaarheid te onttrekken.