Lid Kirsten Hegeman van de oudercommissie (links) en senior-regiomanager Mirjam Swagerman van Columbus Junior. De buitenschoolse opvang van die organisatie dreigt uit De Touwladder in Wierden te moeten verdwijnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lid Kirsten Hegeman van de oudercommissie (links) en senior-regiomanager Mirjam Swagerman van Columbus Junior. De buitenschoolse opvang van die organisatie dreigt uit De Touwladder in Wierden te moeten verdwijnen. © videostill / Dick Janssen

Wie is aan zet voor kinderopvang Wierden?

analyseWIERDEN - Draagt de gemeente verantwoording voor het aanbieden van voldoende kinderopvang in Wierden? Wethouder Johan Coes zegt dat het niet het geval is, maar klopt zijn standpunt?

De kwestie werd vorige week aangezwengeld in een raadscommissie, door vertegenwoordigers van de buitenschoolse opvang (bso), die momenteel de vroegere basisschool De Touwladder aan de Schoolstraat in Wierden huurt. De gemeente wil het pand via een openbare veiling verkopen aan de hoogste bieder, mits die dan vasthoudt aan de maatschappelijke bestemming van het gebouw. Als Columbus Junior, waar bso Kajuit in De Touwladder valt, niet met het meeste geld op de proppen komt, staan komende zomer ruim honderd kinderen op straat.