Bevrijdingsvlaggen in het centrum van Wierden.
Volledig scherm
Bevrijdingsvlaggen in het centrum van Wierden. © Emiel Muijderman

Wierden en Enter herdenken ‘76 jaar vrijheid’: programma jaar doorgeschoven

WIERDEN/ENTER - De Stichting Vier de Vrijheid Wierden Enter gaat volgend jaar 76 jaar vrijheid vieren nu de coronacrisis roet in het eten gooit. 

Het complete programma wordt - in overleg met de burgemeester - verschoven naar 2021 omdat niet bekend is hoe het na 1 juni verder gaat met reeds geplande activiteiten.

Historische tochten

De activiteiten om de bevrijding te herdenken en vieren waren gepland in de periode tussen 7 april (bevrijding Hoge Hexel) en 5 mei 2020. Het gaat om onder meer herdenkings- en historische tochten, bevrijdingsfeesten en concerten en fiets- en looproutes.  

Vergunning blijft geldig

Al aangevraagde vergunningen bij de gemeente kunnen in principe worden meegenomen naar volgend jaar. Daar moet wel een officieel verzoek voor worden ingediend omdat er sprake is van een andere datum.

Kaarsen branden

Behalve de oproep om de bevrijdingsvlag op te hangen, wordt inwoners verzocht om op 4 mei vanaf 21.00 uur een kaars voor het huis te branden om slachtoffers van de oorlog te herdenken. Dat dient ter vervanging van de kaarsjes die normaal worden neergezet bij oorlogsgraven.