Volledig scherm
De slagwerkgroepen van muziekverenigingen Harmonie Wierden en EMOS uit Daarle geven een concert als voorbereiding van een concours. © Lenneke Lingmont

Wierdense slagwerkers van de harmonie oefenen voor de promotie: ‘Het was nog niet perfect’

WIERDEN - Helemaal vlekkeloos verliep het optreden van de A-slagwerkgroep van muziekvereniging Harmonie Wierden niet. 

Try-out

Zaterdagavond gaven ze een try-out concert in het verenigingsgebouw aan de Anjelierstraat met in het voorprogramma een optreden van muziekvereniging EMOS uit Daarle.

Tweede keer

Het optreden was een voorproefje op het concours dat op zaterdag 7 december in Etten-Leur gehouden wordt. „Dit is de tweede keer dat we de nummers voor publiek spelen en dan hoeft het ook niet altijd even goed te gaan. We zitten in ieder geval op schema,” zegt dirigent Perry Reimink van het A-ensemble van de Harmonie Wierden. „We hebben nog twee repetities deze week, dus tijd genoeg om het een en ander bij te schaven.”

Dichtkunst

De dertien muzikanten gaan de strijd op het concours aan met melodische slaginstrumenten. „Het thema van ons optreden is ‘Ode aan de dichtkunst’. Ieder nummer wordt ingeleid met een gedicht. De nummers die we spelen zoals Sleepless, Prism en Almost beyond lenen zich daar ook perfect voor,” vertelt Reimink. Het slotstuk dat door de dirigent zelf werd gecomponeerd heet Still I rise en is verweven met een gedicht van Maya Angelou, een Amerikaans schrijver, dichter, zangeres en burgerrechtenactivist.

Promoveren?

Of het lukt om zaterdag te promoveren van de tweede naar de eerste divisie van de landelijke bond van de KNMO is nog maar de vraag. „Dat heb je niet helemaal zelf in de hand, maar wanneer het wel lukt gaat het dak er hier ’s avonds af, wanneer we terug zijn,” aldus Reimink.