Het devies van wethouder Richard Kortenhoeven luidt: ‘Samen de schouders eronder om een aantrekkelijker centrum van Wierden te realiseren.
Volledig scherm
Het devies van wethouder Richard Kortenhoeven luidt: ‘Samen de schouders eronder om een aantrekkelijker centrum van Wierden te realiseren. © Frans Nikkels

Wierdense wethouder: ‘Eén winkel maakt nog geen centrum’

WIERDEN - Wierden is nu vooral nog een boodschappendorp. Hoe kun je in de nabije toekomst meer bezoekers verleiden om langer in het centrum te blijven?

Winkeliers, inwoners en gemeente moeten de krachten bundelen om het winkelhart van Wierden te verfraaien en aantrekkelijker te maken. Volgens wethouder Richard Kortenhoeven luidt het devies: ‘Samen de schouders eronder’.  

Tijdens de brainstormsessie in Het Anker kwam donderdagavond naar voren dat de middenstand zaken beter op elkaar moet afstemmen, dat ondernemers in Wierden het collectieve belang vaker boven het individuele moeten stellen. Of om met Kortenhoeven te spreken: „Eén winkel maakt nog geen centrum”. Openingstijden van winkels moeten beter op elkaar worden afgestemd en er moeten het hele jaar door meer activiteiten worden opgezet om een levendiger winkelhart te krijgen. 

Leegstand

De leegstand van winkelpanden in met name de Marktstraat en Stationsstraat schreeuwt om een oplossing. „Van lege winkels wordt niemand vrolijk”, aldus de wethouder. Een woordvoerder van Winkeliersvereniging Wierden benadrukt dat het centrum vooral goed bereikbaar moet blijven, dat parkeren voor de winkels mogelijk moet blijven. 

Muziekkoepel

Het verfraaien van gevels en meer openbaar groen in het centrum is eveneens een wens. Dat geldt ook voor de terugkeer van de muziekkoepel, die ooit aan de Nijverdalsestraat stond. Zo'n podium zou een prima plek zijn voor muzikale optredens,straattheater en andere zaken, die voor sfeer en reuring in het dorpshart kunnen zorgen.