Nijverdaller Willem Kulsdom wil dat er een einde komt aan het sluipverkeer op de Blokkendijk. Het verstoort, volgens hem, de vele vogelsoorten die in het gebied voedsel vinden en broeden.
Volledig scherm
PREMIUM
Nijverdaller Willem Kulsdom wil dat er een einde komt aan het sluipverkeer op de Blokkendijk. Het verstoort, volgens hem, de vele vogelsoorten die in het gebied voedsel vinden en broeden. © Bert Kamp

Willem uit Nijverdal ontzet over verkeer: ‘Bescherm de vogels, sluit Wierdense Blokkendijk af’

WIERDEN/NIJVERDAL - ‘Sluit de Blokkendijk af voor al het gemotoriseerd verkeer’. De oproep is afkomstig van oud-docent Willem Kulsdom. Volgens de Nijverdaller loopt een groot deel van de weg dwars door recent aangelegde nieuwe natuur in de Zunasche Heide, waar al talrijke vogels voorkomen. En die zijn er nu aan het broeden.

 1. Onderzoek Canadese begraafplaats Holten naar ‘vergeten’ bevrijders: ‘Veel zelfmoorden in maanden na bevrijding’
  PREMIUM

  Onderzoek Canadese begraaf­plaats Holten naar ‘vergeten’ bevrijders: ‘Veel zelfmoor­den in maanden na bevrijding’

  HOLTEN - Ongeveer duizend geallieerde soldaten kwamen in de maanden na de bevrijding van Nederland in mei 1945 om het leven door zelfmoord, ziekte, verdrinking en verkeersongelukken. Dat blijkt uit onderzoek van Jan Braakman en Henk Vincent van de researchcommissie van de Canadese Begraafplaats Holten, waar tweehonderd van deze ‘vergeten bevrijders’ begraven liggen.
 1. Go Ahead Eagles arriveert in Rotterdam
  Play

  Go Ahead Eagles arriveert in Rotterdam

 2. Priscillia redde haar kinderen uit brandende woonwagen
  Play

  Priscillia redde haar kinderen uit brandende woonwagen