Brandweer zoekt in De Parallel in Nijverdal naar een mogelijk gaslek.
Volledig scherm
Brandweer zoekt in De Parallel in Nijverdal naar een mogelijk gaslek. © Jan Willem Klein Horstman / News United

Woonzorgcentrum in Nijverdal ontruimd nadat gaslucht is geroken, straten afgezet

NIJVERDAL - Woonzorgcentrum De Parallel aan de Dahliastraat in Nijverdal is donderdag aan het eind van de ochtend ontruimd nadat er een gaslucht is geroken in het gebouw. De brandweer is aanwezig en zoekt waar een eventueel lek zich bevindt. Straten rondom het woonzorgcentrum zijn afgesloten. 

 1. In Wierden bezoekt de koning voor het eerst een Molukse gemeenschap: ‘Toch stukje erkenning van onze geschiedenis’
  PREMIUM

  In Wierden bezoekt de koning voor het eerst een Molukse gemeen­schap: ‘Toch stukje erkenning van onze geschiede­nis’

  WIERDEN - Het voor het eerst dat koning Willem-Alexander vrijdagmiddag in Wierden een Molukse gemeenschap in Nederland bezoekt. „Ik zie het als een stukje erkenning van onze geschiedenis”, zegt Paul Salakory, zelf geboren en getogen in kamp Vossenbosch, jarenlang woonoord voor Molukse KNIL-militairen en hun gezinnen. Maar niet iedere Molukker staat er zo positief tegenover.
 2. Organiseren Boulevard Outdoor voelt superlekker zonder waslijst coronaregels: ‘Denken zelfs na over nog een festijn op Het Lageveld’
  PREMIUM

  Organise­ren Boulevard Outdoor voelt superlek­ker zonder waslijst coronare­gels: ‘Denken zelfs na over nog een festijn op Het Lageveld’

  WIERDEN - De reusachtige feesttenten, drankpunten en de entree staan al. Podiumbouwers klimmen gezekerd en al de torens van de mainstage in om de constructie te verhogen. Organisator Eser Güzel (40) loopt ontspannen over Het Lageveld, waar zaterdag duizenden bezoekers losgaan op dikke beats of meebrullen met smartlappen. „Dit voelt toch echt wel anders dan vorig jaar.”