Een proef van Natuurmonumenten: wroetende varkens als alternatief voor machinaal plaggen. De dieren zochten tijdens de laatste hittegolf verkoeling in dit blauwe kinderbadje.
Volledig scherm
PREMIUM
Een proef van Natuurmonumenten: wroetende varkens als alternatief voor machinaal plaggen. De dieren zochten tijdens de laatste hittegolf verkoeling in dit blauwe kinderbadje. © Jos Schouten

Wroetende varkens op Sprengenberg bij Haarle als alternatief voor machinaal plaggen

HAARLE - De Sprengenberg bij Haarle is niet langer uitsluitend het domein van schapen en de Schotse hooglanders. Sinds enkele weken wroeten ook enkele varkens in de bodem van dit natuurgebied. Een bescheiden proef van Natuurmonumenten, waarvan het effect nog moet blijken.

 1. Wierdense Antoon en Ali runden een succesvol bedrijf en vieren nu 60 jaar huwelijk: ‘Hebben veel geluk gekend’
  PREMIUM

  Wierdense Antoon en Ali runden een succesvol bedrijf en vieren nu 60 jaar huwelijk: ‘Hebben veel geluk gekend’

  ALMELO/WIERDEN - Antoon Schipper (86) uit Wierden bouwde jarenlang met succes aan zijn bedrijf Schipper Techniek in Almelo. Zonder zijn vrouw Ali (85), al net zo’n harde werker, was hem dat nooit gelukt. „Ik weet nog dat ze zich afmeldde voor ons eerste afspraakje. Ze moest haar vader helpen. Toen wist ik: die moet ik hebben.” Woensdag vierden ze hun 60-jarig huwelijksjubileum.
 1. Mariëlle is ziek en start crowdfundingsactie voor operatie
  Play

  Mariëlle is ziek en start crowdfun­dings­ac­tie voor operatie

 2. Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'
  Play

  Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'