Zangeres Annet Nikamp verrast bewoners Nijverdals zorgcentrum met optreden: ‘Ze hebben enorm genoten’

VideoNIJVERDAL - ‘PataPata’ klonk het maandagochtend luidkeels uit de vestiging Kerkstraat van De Twentse Zorgcentra. Zangeres Annet Nikamp voldeed maar al te graag aan het verzoek en zette haar versie van de internationale hitsong in.

Om wat verstrooiing en vertier te bieden verzorgt de Nijverdalse zangeres tuinoptredens bij onder meer zorgcentra. Deze ochtend was dat bij de woonvorm voor meervoudig gehandicapten.  Het moest op flinke afstand, maar dankzij geopende deuren en ramen en de prima geluidsinstallatie konden de bewoners genieten van de stem van Annet Nikamp.

Jannes

Behalve ‘Dans hier de PataPata‘, Nikamps Nederlandstalige versie van de hit van Miriam Makeba, zong Annet Nikamp ook overbekende nummers van Jannes en Marianne Weber en vertolkte ze speciaal voor de verpleegkundigen het veel gecoverde ‘You’ll never walk alone’

Nieuwe energie

„Onze bewoners hebben er enorm van genoten. Normaal gaan ze naar de dagbesteding, maar dat is vanwege de coronacrisis helaas niet mogelijk. En dan is het geweldig dat Annet hier komt om ze met haar zang te entertainen. En wij als verplegend personeel hebben er nieuwe energie van gekregen”, aldus een van de verpleegkundigen van het centrum.

Extra kracht

„Ik vind het fijn dat ik op deze manier toch kan optreden en mij dienstbaar kan maken. De normale boekingen zijn allemaal gecanceld. Het kost wel extra kracht, want doordat ik buiten optreed waait het geluid weg. Daar moet ik rekening mee houden”, zegt Nikamp, die nog steeds niet helemaal is hersteld van een ernstig auto-ongeluk in januari 2018 en daarom zittend optreedt.

Non-profitinstellingen in de gemeente Hellendoorn kunnen via haar website www.annetnikamp.nl contact opnemen voor een gratis optreden. 

In de tuin van locatie Kerkstraat van De Twentse Zorgcentra trad de Nijverdalse zangeres Annet Nikamp maandagochtend op voor de bewoners.
Volledig scherm
In de tuin van locatie Kerkstraat van De Twentse Zorgcentra trad de Nijverdalse zangeres Annet Nikamp maandagochtend op voor de bewoners. © Lenneke Lingmont