De zaterdagmarkt in Nijverdal gaat voorlopig nog wel door zolang deze niet door de overheid wordt verboden.
Volledig scherm
De zaterdagmarkt in Nijverdal gaat voorlopig nog wel door zolang deze niet door de overheid wordt verboden. © Han Haveman

Zaterdagmarkt in Nijverdal gaat nog wel door

NIJVERDAL - De warenmarkt in het centrum van Nijverdal gaat zaterdag door. Dat de uitkomst van  spoedoverleg tussen de gemeente Hellendoorn en het bestuur van de Nijverdalse marktkooplieden.

Marktmeester Martin Wippert is het helemaal eens met dat besluit. „Want zolang je nog een stuk kaas in de supermarkt kunt kopen, kun je dat ook op de markt halen”, zegt hij. Hij benadrukt dat dat RIVM-regels ook op de markt worden gevolgd. „Dus geen zitjes of statafels, het liefst met pin betalen, anderhalve meter afstand houden en alle waren worden verpakt en moeten thuis worden opgegeten. En daarbij maakt het niet uit of het gaat om vis, loempia of een stroopwafel”, zegt Wippert.

Veel onrust

Hij vertelt de afgelopen dagen veel vragen van bezorgde marktkooplieden te hebben gehad vanwege alle maatregelen om de verdere verspreiding van het Corona-virus in te dammen. Wippert: „Veel van deze kleine zelfstandigen vrezen voor hun bestaan en zijn blij dat de markt in Nijverdal nog wel door gaat. Ik heb voor zaterdag geen enkele afzegging gekregen. En als iedereen dan zijn gezonde verstand blijft gebruiken hoeft een bezoekje aan de markt geen probleem te zijn.”