Zeer grote brand bij Allure Verlichting in Wierden

VideoWIERDEN - Bij Allure Verlichting in Wierden is donderdagmiddag een grote uitslaande brand uitgebroken. De rookontwikkeling die uit het pand komt was tot in de wijde omgeving te zien. De brandweer was snel aanwezig om te blussen, maar schaalde al snel op naar zeer grote brand. Rond 19.30 uur kon het sein brand meester worden gegeven.

De Handelsweg was lange tijd afgesloten voor verkeer. Het pand stond namelijk volledig in brand. De brandweer Twente waarschuwde bewoners van de wijk De Stouwe in Wierden. De rook waaide namelijk die kant op. Daarom was er ook een NL-ALERT verstuurd. Bewoners werd aangeraden hun ramen en deuren gesloten te houden.

De naastgelegen sporthal was uit voorzorg tevens ontruimd. Aangezien het voor de brandweer niet meer veilig was om het pand te betreden, blusten brandweermannen nog lange tijd enkel van buitenaf. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.

Familie van de eigenaren is ontdaan over de ravage. Ze vertellen dat het goed ging met het bedrijf, dat er mooie orders lagen en de crisis was overleefd. Het pand heeft net nieuwe kozijnen gekregen, nieuwe gevelbeplating zou worden aangebracht. Het enige positieve is dat er niemand gewond is geraakt. Toen de brand uitbrak was niemand in het pand.

De brandweer schaalde snel op naar grote brand.
Volledig scherm
De brandweer schaalde snel op naar grote brand. © Enzio Ardesch (GinoPress)
De brandweer schaalde snel op naar grote brand.
Volledig scherm
De brandweer schaalde snel op naar grote brand. © News United | Jan Willem Klein Horstman