In de gemeente Hellendoorn mag de vlag zondag tot zonsondergang halfstok om de slachtoffers van de bombardementen te herdenken.
Volledig scherm
In de gemeente Hellendoorn mag de vlag zondag tot zonsondergang halfstok om de slachtoffers van de bombardementen te herdenken. © Gemeente Hellendoorn

‘Zwarte dag’ voor Nijverdal herdacht: vlaggen mogen zondag halfstok

NIJVERDAL - Het is vandaag (zondag 22 maart) 75 jaar geleden dat een deel van het centrum van Nijverdal door een luchtaanval van de Geallieerden in de as werd gelegd. Bij dat zware bombardement kwamen 73 inwoners en vluchtelingen om.

Op 22 maart herdenkt de gemeente Hellendoorn jaarlijks alle oorlogsslachtoffers bij het monument in de tuin van het Huis voor Cultuur en Bestuur. in verband met 75 jaar bevrijding was deze keer een speciale herdenkingsplechtigheid gepland, maar vanwege de uitbraak van het Corona-virus gaat die nu niet door. De gemeente wil de plechtigheid later dit jaar alsnog houden, maar een datum hiervoor is nog niet bekend.

Halfstok

Inwoners van de gemeente Hellendoorn die de slachtoffers van de bombardementen willen herdenken kunnen de vlag zondag tot zonsondergang halfstok laten hangen.