Volledig scherm
Zwemmen is voor de Hellendoornse jeugd zo gewoon, voor kinderen van vluchtelingen ligt dat echter compleet anders. © Lenneke Lingmont Fotografie

Zwemles voor jonge statushouders in Nijverdal

NIJVERDAL - Zo'n 25 jonge statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning) zijn vorige maand begonnen met zwemles in sportzorgcentrum Het Ravijn aan de Piet Heinweg.

In 24 wekelijkse lessen krijgen deze jongeren, in leeftijd variërend van 12 tot 18 jaar, de mogelijkheid een diploma te halen. De meeste Nederlandse kinderen leren zwemmen in hun jeugd, maar voor vluchtelingen ligt dat anders terwijl het kunnen zwemmen in Nederland eigenlijk wel noodzakelijk is. 

Om deze zwemlessen mogelijk te maken hebben de gemeente Hellendoorn, welzijnsorganisatie Stichting De Welle, Vluchtelingenwerk en de internationale schakelklas van de openbare scholengemeenschap Erasmus in Almelo de handen ineengeslagen. Mede dankzij een subsidie van de provincie Overijssel werd het mogelijk met dit project te beginnen. Kinderen van vluchtelingen onder de 12 jaar kunnen deelnemen aan de reguliere zwemlessen.