Volledig scherm
Voormalig Apeldoornse Boys-speler Niels Holdijk neemt een corner namens Alexandria. © Lars Barendregt

Alexandria wint spectaculaire derby van Apeldoorn-Zuid

APELDOORN - Met vijf doelpunten en de nodige kansen over en weer stond de derby van Apeldoorn-Zuid zondagmiddag bol van de spanning. Alexandria versloeg buurman Apeldoornse Boys met 3-2 in de vierde klasse G.

Bij rust ging Alexandria al met 3-0 aan de leiding. Na een prachtige aanval over meerdere schijven maakte Okan Soykan het eerste doelpunt. De tweede treffer kwam in de twaalfde minuut op naam te staan van Ugur Kümük, oud-speler van Apeldoornse Boys. Een voorzet van Oualid Akarkach, tevens een Alexandria-speler met een ‘Boys’-verleden, nam hij in één keer op de slof. Via de binnenkant van de paal passeerde de bal de doellijn. Akarkach scoorde later de 3-0.

Inhaalslag Apeldoornse Boys
De bezoekers waren zeker niet kansloos. In de eerste helft raakte Pascal van het Erve van dichtbij de lat en ging Nick Holtrop maar net onder een hoge voorzet door. Ook in het tweede bedrijf kreeg Apeldoornse Boys de nodige mogelijkheden en was het team van trainer Ewald de Boer het meest aan de bal. Van het Erve en Furkan Seherli zorgen er met een doelpunt voor dat het laatste kwartier aan de Nagelpoel zeer spannend bleef.

Alexandria - Apeldoornse Boys 3-2 (3-0).
8. Okan Soykan 1-0, 12. Ugur Kümük 2-0, 45+1. Oualid Akarkach 3-0, 65. Pascal van het Erve 3-1, 75. Furkan Seherli 3-2. Rode kaart: 80. Daniël Saija (Alexandria 2x geel), 85. Dennis van Zeist (Apeldoornse Boys, 2x geel).

Tweets over #aleape from:stentorsport_AP since:2016-11-12

Amateurvoetbal