Dick Mulderij toont in 2007 het tricot dat hij in 1983 overhield aan een shirtjesruil met Johan Cruijff. Het was het laatste Ajax-shirt van de Amsterdammer, die dat seizoen met nummer 9 speelde in plaats van het door hem legendarisch geworden 14. ,,Ik weet het zeker, want ik heb het al die jaren bewaard", zei Mulderij destijds. Een jaar later liet hij het veilen ten behoeve van de stichting Kika. Die actie leverde 5140 euro op.
Volledig scherm
PREMIUM
Dick Mulderij toont in 2007 het tricot dat hij in 1983 overhield aan een shirtjesruil met Johan Cruijff. Het was het laatste Ajax-shirt van de Amsterdammer, die dat seizoen met nummer 9 speelde in plaats van het door hem legendarisch geworden 14. ,,Ik weet het zeker, want ik heb het al die jaren bewaard", zei Mulderij destijds. Een jaar later liet hij het veilen ten behoeve van de stichting Kika. Die actie leverde 5140 euro op. © bob bakker

Apeldoornse voetbalwereld verliest ‘markant figuur’: voormalig prof én trainer Dick Mulderij (71) overleden

Hoewel er momenteel geen wedstrijden gespeeld worden, incasseerde de Apeldoornse voetbalwereld deze week toch een grote nederlaag. Dick Mulderij (71) overleed dinsdag onverwacht. Hij speelde ruim 500 profduels en was later trainer van AGOVV en WSV. 

 1. Opmerkelijke beelden ‘eenzame’ Messi op training Barcelona
  Play

  Opmerkelij­ke beelden ‘eenzame’ Messi op training Barcelona

 2. Clubwatchers | Komt er ooit nog een IJsselderby?
  Play

  Clubwat­chers | Komt er ooit nog een IJsselder­by?

Amateurvoetbal