Volledig scherm
Vrije trap voor ASC'62 in het duel met IJVV. Foto: Tom Wildvank

ASC'62 in extremis naar thuiszege tegen IJVV

DALFSEN - ASC’62 heeft op eigen veld met het nodige fortuin gewonnen van IJVV. De thuisploeg boog in de slotminuten van de wedstrijd een achterstand om in een voorsprong: 4-3.

De Dalfsenaren kwamen in de eerste helft niet in het spel voor. IJVV was heer en meester en speelde met prima combinatiespel de ene na de andere kans bij elkaar. De openingstreffer van Lenhard de Velde was een logisch gevolg van de krachtsverhoudingen. Nog binnen het halfuur verdubbelden de bezoekers de score, toen Ryan van Lente het eindstation was van een prachtige aanval over vele schijven.

ASC knokte zich echter knap terug in de wedstrijd en trok met twee doelpunten (strafschop van Chiel Pasman en schuiver van Matthijs van Gelder) de stand nog voor rust gelijk.

De tweede helft liet lange tijd een zelfde spelbeeld zien: IJVV domineerde, maar sprong opnieuw slordig met de kansen om. Routinier Chiel Buikema zette zijn ploeg in de 65e minuut nog wel op voorsprong, maar verzuimde de wedstrijd even later definitief in het slot te gooien. ASC-doelman Rick Kijk in de Vegte hield met enkele knappe reddingen de hoop op een punt levend.

Dat het uiteindelijk zelfs drie punten voor de thuisploeg werden, had niemand op Sportpark Gerner verwacht. IJVV-sluitpost Sander Fix maakte in het strafschopgebied een oliedomme overtreding op Matthijs van Gelder en kon inrukken. Opnieuw wist Pasman wel raad met het buitenkansje: de aanvoerder stuurde invaller-doelman Albert-Jan Meuleman eenvoudig de verkeerde hoek in: 3-3. Amper een minuut later – het was inmiddels diep in blessuretijd – werd het zelfs nog 4-3: invaller Mees Bartels stond bij een scrimmage op de goede plek en tikte beheerst binnen.

Door de overwinning blijft ASC’62 prima meedraaien bovenin 2H. De ploeg van trainer Marcel Waaijer heeft inmiddels negentien punten vergaard uit tien duels en bezet samen met Enter Vooruit, Sparta Enschede en DZSV de gedeelde tweede plaats. De achterstand op koploper DZC’68 is evenwel acht punten. IJVV bivakkeert met elf punten in de middenmoot.

ASC’62-IJVV 4-3 (2-2). 24. Lenhard de Velde 0-1, 26. Ryan van Lente 0-2, 30. Chiel Pasman 1-2 (strafschop), 45. Matthijs van Gelder 2-2, 65. Chiel Buikema 2-3, 90. Chiel Pasman 3-3 (strafschop), 90+3. Mees Bartels 4-3.

Tweets over #ascijvv from:sportstentorzwo OR from:tomwildvank since:2016-11-11

Amateurvoetbal