Volledig scherm
Archieffoto van asv Dronten eerder dit seizoen. © Peter Dekkers

Asv Dronten buigt het hoofd voor Van der Eerden

DRONTEN - Asv Dronten heeft met 1-5 verloren van AZSV. Voor de ploeg uit Aalten nam spits Rik van der Eerden de totale productie voor zijn rekening.

De eerste helft begon nog uiterst spectaculair. Al na drie minuten schoot asv Dronten-spits Jodi de Boer met scherp. De voorsprong stond meteen onder druk en na dik tien minuten scoorde Van der Eerden alweer de gelijkmaker. AZSV domineerde daarna, maar met een enorme dosis inzet bleef de ploeg uit Dronten overeind. Ricardo Ntalu en wederom De Boer waren zelfs dicht bij een nieuwe voorsprong.

Na rust volgde meteen een metale opdoffer toen Maurizio Sleurink een penalty veroorzaakte, die door Van der Eerden benut werd. Na de achterstand drong asv Dronten sterk aan en creëerde kansen voor De Boer en Ntalu. In de slotfase ging het licht uit bij de Drontenaren. Binnen vijf minuten scoorde Van der Eerden een hattrick die tot de 1-5 eindstand leidde.

Asv Dronten - AZSV 1-5 (1-1). 3. Jodi de Boer 1-0, 12. Rik van der Eerden 1-1, 46. Van der Eerden 1-2 (strafschop), 85. Van der Eerden 1-3, 86. Van der Eerden 1-4. 90. Van der Eerden 1-5.

Tweets over #asvazsv from:sportstentorzwo

Amateurvoetbal