Volledig scherm
© Thinkstock

Asv Dronten nadert hoofdklasse na winst op Zwaluwen

DRONTEN – In de finale van de nacompetitie heeft asv Dronten de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen’30 met 1-0 gewonnen.

Jeroen van der Meer werd in de tachtigste minuut de matchwinner voor de Flevolanders. Toch zag het er bij rust niet naar uit dat asv Dronten aan de goede kant van de score ging belanden.

In een eenzijdige eerste helft speelden de groenwitten behoudend tegen de sterke tegenstander uit Hoorn. De Drontenaren gokten op de counter via de snelle spitsen, maar dat had weinig succes. De ervaren Zwaluwen domineerden en kregen na een weinig opwindend half uur de grootste kans van de wedstrijd. Asv Dronten keeper Maikel Kampjes werd geklopt door een lob van Zwaluwen speler Kevin Grent, maar tot opluchting van alles wat groenwit was stuiterde de bal langs de paal.

Na rust speelde asv Dronten meer naar voren en dat resulteerde meteen in een grote kans voor Jeroen van der Meer. Hij schoot een voorzet van Jodi de Boer op de paal. Vlak hierna kreeg Zwaluwen twee enorme kansen, maar ook die ballen gingen er niet in. Tien minuten voor tijd kwam asv Dronten toch op 1-0 toen Van der Meer een scherpe bal vanaf rechts binnentikte. Na de 1-0 bleef het lang spannend omdat Zwaluwen sterk aandrong en ook nog wat kansjes kreeg. Na het laatste fluitsignaal besefte coach Raymond Schuurman dat de gelukkigste ploeg had gewonnen. ‘We hebben hiermee een prima uitgangspositie voor de uitwedstrijd volgende week in Hoorn. We zijn met een doelpunt in de plus nog negentig minuten verwijderd van hoofdklassenvoetbal.’

Amateurvoetbal