Volledig scherm

Be Quick kan niet stunten tegen koploper Lettele

ZUTPHEN – Het is Be Quick niet gelukt om lijstaanvoerder Lettele punten afhandig te maken. Op het eigen sportpark Zuidveen hield de formatie van oefenmeester Stefan Jansen lang gelijke tred met de koploper, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven (1-3).

De eerste helft was tam van beide kanten. Het spel was rommelig en de kansen waren schaars. Be Quicker Jordy Tempelman kreeg na ruim een half uur spelen een dot van een kans om de wedstrijd open te breken. De middenvelder mocht alleen op Lettele-goalie Thijs Oosterwijk aflopen, maar zijn inzet stuitte op het lichaam van de sluitpost. Vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak. Na een klutssituatie kwam de bal pardoes voor de voeten van Lettele-aanvaller Martijn Beltman. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en schoof de bal onberispelijk langs Be Quick-keeper Lars Metselaar: 0-1.

Na de thee kabbelde wedstrijd op dezelfde wijze voort. Een kwartier voor tijd gooide Lettele de wedstrijd in het slot door binnen een tijdbestek van drie minuten tweemaal raak te prikken. Be Quick kwam nog terug tot 1-3, nadat Lettelemiddenvelder Jesse Oosterwijk zijn eigen doelman verschalkte. Een slotoffensief zat er echter niet in, waardoor de volle buit richting Lettele ging. De ploeg van trainer Paul Roskam blijft aan kop in 4H, terwijl Be Quick nu in de middenmoot bivakkeert.

4H: Be Quick-Lettele 1-3 (0-1). 41. Martijn Beltman 0-1, 74. Jeffrey Meurer 0-2, 77. Danny Meurer 0-3, 82. Jesse Oosterwijk 1-3 (eigen doelpunt).

Amateurvoetbal