Volledig scherm
Be Quick is dolgelukkig met het winnen van de nacompetitie en promotie naar de vierde klasse. © D. Weggelaar

Be Quick promoveert na spectaculair duel tegen Twello

ZUTPHEN - Be Quick is door in de verlenging met 4-2 te winnen van Twello gepromoveerd naar de vierde klasse. Na negentig minuten voetbal stond er een 3-2 score in het voordeel van de Zutphenaren op het bord. Aangezien het eerste treffen ook met zo ’n stand was geeindigd, maar dan in het voordeel van Twello, werd er tweemaal vijftien minuten verlengd. Uiteindelijk wist Jordy Tempelman – na een schitterende actie van Metu Ndibutsa – het beslissende doelpunt te maken en kon alles wat Be Quick was in polonaise het veld op.

Be Quick-aanvoerder Mark Becks (35) liet na afloop zijn tranen de vrije loop. ,,Hier hebben we zo naar toegeleefd. Het heeft ons vaak tegengezeten, maar deze afloop voelt zo goed. Het is prachtig dat we toch naar de vierde klasse gaan. Nu we zijn gepromoveerd ga ik nog een jaartje door. Ik kan mijn geluk niet op.”

Laconi
​Oefenmeester Wilco Laconi van Be Quick is een zeer gelukkig man. ,,Ja mooi toch. In dit duel zat alles in. We hebben in een heel korte periode een eenheid en een stuk onverzettelijkheid opgebouwd. Ook vandaag kregen we tegenslagen te verwerken. Maar het deerde het team niet, want de ploeg heeft met het hart gespeeld en straalde onoverwinnelijkheid uit.”

Twello-coach Martin Berends zag weer gebeuren waar hij al bang voor was. ,,We waren vandaag weer niet in staat om een over-mijn- lijk mentaliteit ten toon te spreiden. Op beslissende momenten laten we het steeds afweten en dat was nu niet anders. We hebben driemaal de kans gehad om te promoveren en even zovele malen lieten we ons aftroeven. We hebben niets afgedwongen en zijn niet in staat om op het randje te spelen, terwijl de tegenstander dat wel deed.”

Be Quick-sv Twello 4-2 (na verlenging) (2-0). 26. Dennis van Engeland 1-0, 31. Jasper Emmers 2-0, 52. Tim Evers 2-1, 80. Nicky Eekhuis 2-2, 88. Dirk Jan Smits 3-2, 101. Jordy Tempelman 4-2. Bijzonderheid: Doelman Rienus Ooms (Be Quick) stopt in de 44 e minuut strafschop van Max Smaal (sv Twello). Be Quick promoveert naar de vierde klasse.

Amateurvoetbal