Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Be Quick wint nipt van De Hoven

ZUTPHEN - De tweede wedstrijd in de bekercompetitie heeft voor het Zutphense Be Quick een kleine overwinning opgeleverd op stadsgenoot De Hoven: 3-2. Daarmee komt Be Quick op drie punten, en houdt het door de derde plaats in de poule kans op het bereiken van de volgende ronde. De Hoven lijkt na twee speelronden met twee nederlagen uitgeschakeld.

“We hebben gewonnen, maar daar is ook alles mee gezegd,” moest Be Quick trainer Stefan Jansen toegeven. Zijn ploeg, komend seizoen uitkomend in de vierde klasse na promotie afgelopen seizoen, had het moeilijk tegen de vijfdeklasser De Hoven.

Een blunder van Be Quick doelman Rienus Ooms zorgde er zelfs voor dat de ploeg vroeg op achterstand kwam, en door defensieve onoplettendheid van de thuisploeg De Hoven kort na de rust de aansluitingstreffer maakte, nadat Be Quick in de eerste helft orde op zaken had gesteld. “Het was erg onrustig van onze kant. Het zal in de competitie echt een stuk beter moeten,” zo sloot Jansen af.

Komende zaterdag werkt Be Quick zijn laatste groepswedstrijd af tegen koploper Eefde. De Hoven komt een dag later in actie tegen nummer twee Klarenbeek.

Amateurvoetbal