Volledig scherm
Archieffoto: Spelmoment uit de wedstrijd Schalkhaar tegen Heino © Ronald Hissink

Bekervoetbal: Schalkhaar verzuimt kansen af te maken

SCHALKHAAR - Schalkhaar is er niet in geslaagd om in de eerste ronde van de poulefase van het bekertoernooi Heino op eigen veld te kloppen. De ploeg van oud Heino trainer Marc Lobbert liep vrijdagavond in de slotfase, na een handvol kansen gecreëerd te hebben gedurende de wedstrijd, tegen twee dodelijke Heinose counters aan.

De wedstrijd bezorgde Lobbert toch een goed gevoel. “De uitslag van deze wedstrijd doet er eigenlijk niet zo heel veel toe. We hebben twee wedstrijden in de benen. We willen iets anders voetballen dan vorig jaar, wat meer verzorgd van achteruit opbouwen. Daar is aanpassing en gewenning bij de jongens voor nodig. Aanvallend ben ik tevreden."

Lobberts ploeg kwam, onder andere via een dreigende Sven Kelder, tot een aantal goede aanvallen. Echter troffen zijn individuele acties op de rand van het strafschopgebied geen doel.

Heino trainer Michel Steggink was blij dat zijn ploeg op de counter de wedstrijd besliste. "Dan komen wij in onze kracht te spelen. We zagen dat er ruimte lag in de omschakeling, dus ik ben blij dat we daarvan hebben geprofiteerd."

Poule 1 L-87: Schalkhaar – Heino 0-2 (0-0). 82. Robin Gerritsen 0-1, 85. Jesper Schokker 0-2.

Amateurvoetbal