Volledig scherm
Chris van der Meulen op het randje van buitenspel. Foto: Mark van der Vegt

Berkum klopt SVZW in topper

ZWOLLE - In de eerste klasse D versloeg koploper Berkum de nummer drie van de ranglijst, SVZW: 2-0. Een uitslag die de verhoudingen tekort doet.

Berkum speelde een superieure eerste helft, scoorde vlak voor de rust 1-0. Na de pauze kreeg SVZW weliswaar meer grip op Berkum, maar de grootste kansen waren voor de thuisploeg.

Marc van der Meulen zette zijn ploeg na twintig minuten op 1-0. De aanvoerder, die vandaag in de spits speelde, trof vervolgens zowel vlak voor als meteen na de pauze de lat. Omdat SVZW meer en meer de aanval zocht, kreeg Berkum zeeën van ruimte om op de counter te spelen.

Bij SVZW kreeg Michael Wensing in de 73ste minuut zijn tweede gele kaart. Ook tegen tien man kreeg Berkum voldoende mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar het duurde tot de blessuretijd voordat het op 2-0 kwam (Harm Jan Tip, eigen doelpunt).

"Als je de uitslag zo bekijkt, kun je denken dat het een gelijkwaardige wedstrijd was”, zegt Berkum-trainer Arno Hoekstra. ,,Maar de waarheid is dat we gewoon veel beter waren, weinig kansen hebben weggegeven en een groot aantal kansen niet hebben afgemaakt.”

Berkum – SVZW 2-0 (1-0). 19. Marc van der Meulen 1-0, 90+1. Harm Jan Tip 2-0 (eigen doelpunt). Rode kaart: 71. Michael Wensing (SVZW).

Tweets over #bersvzw from:sportstentorzwo

Amateurvoetbal