Volledig scherm
Nunspeet en Berkum betreden de grasmat. © Herman Nijman

Berkum wint weer niet in Nunspeet

NUNSPEET – Berkum is voorlopig dichter bij een rentree in de hoofdklasse dan Nunspeet. Daar doet het gelijkspel (1-1) in de topwedstrijd van de eerste klasse D niets aan af.

Zo wint de koploper weer niet op De Wiltsangh, dat is Berkum deze hele eeuw nog niet gelukt. Maar de ploeg van coach Arno Hoekstra houdt wel de eerste plaats vast. En Berkum heeft meer aan het punt dan de Veluwse opponent, die na twee nederlagen in dit seizoen een beetje achter de feiten aanloopt. Berkum laat in de eerste helft de kans liggen om definitief afstand te nemen. Chris van der Meulen zet in de twaalfde minuut een counter knap om in een doelpunt, hij troeft onderweg twee verdedigers en doelman Henrico Abma af. Maar de Zwolse topscorer mist tien minuten later een kans, die op het oog veel eenvoudiger is.

Blessuretijd
​Nunspeet komt verrassend terug in de blessuretijd, die door arbiter Berends nogal ruim wordt aangehouden. De jonge verdediger Marc Dekker kopt raak na een hoekschop. Na rust sneeuwt het voetbal onder, in het strijdgewoel. De scheidsrechter fluit heel veel, zonder dat er direct sancties aan worden gekoppeld. Vooral het laatste kwartier is hectisch, met kansen aan beide kanten. Maar dan is al wel duidelijk dat beide teams eigenlijk geen recht hebben op de overwinning. Berkum verdedigt de eerste plaats, omdat rivaal WHC ook niet wint (3-3 tegen DOS’37). Nunspeet moet het nog even doen met een rol in de schaduw.

Tweets over #nunber from:sportstentorzwo

Amateurvoetbal