Volledig scherm
Biya kopt de 2-0 binnen uit een corner © Bastiaan Vrijhof

Biya schiet VVOG naar ruime zege

HARDERWIJK - VVOG heeft de tweede wedstrijd op rij op eigen bodem gewonnen. In de derde divisie versloegen de Harderwijkers Rijnsburgse Boys met 3-0 door een hattrick van Pernelly Biya.


Na een kwartier kregen de bezoekers de eerste kans, maar Max Hudepohl krulde de bal over de kruising. VVOG begon na een half uur kansen te creëren, maar Jeffrey Snijders en Jaime Bruinier misten. De Groenen leken tien minuten voor rust op voorsprong te komen, maar Masies Artien schoot zijn doelman te hulp door de inzet van Jeremy de Gaaf op de lijn te keren. Toch veerde het thuispubliek op toen Biya goed doorzette en een minuut voor rust raakschoot: 1-0.

Na de onderbreking nam Rijnsburgse Boys weer het initiatief en voor open goal leek Joel Tillema de gelijkmaker binnen te werken, maar de aanvaller schoof naast. Toch verdubbelden de Harderwijkers de score. Opnieuw was het Biya, ditmaal voor hem op onorthodoxe wijze met zijn hoofd. Hudepohl maakte vervolgens bijna de aansluitingstreffer, maar hij teisterde de paal. Tien minuten voor tijd kreeg Richard Gooijer rood toen hij een doorgebroken speler neerhaalde. Dat deerde Biya niet om er nog een in te prikken en zijn hattrick te completeren: 3-0.

VVOG - Rijnsburgse Boys: 3-0 (1-0) 45. 1-0 Pernelly Biya. 59. 2-0 Pernelly Biya. 85. 3-0 Pernelly Biya. Rode kaart: 80. Richard Gooijer

Amateurvoetbal