Volledig scherm
Brummen vierde in de beginfase al vroeg feest. In de eerste vijf minuten kwam de ploeg driemaal tot scoren. Tot driemaal toe was Daan Ribbers de doelpuntenmaker. © Jan Houwers

Brummen heeft aan 5 minuten genoeg om koploper Beekbergen te vloeren

De voetballers van Brummen klopten in eigen huis koploper Beekbergen 3-0. De thuisploeg had maar vijf minuten nodig om het verschil te maken.

De formatie van oefenmeester Mark Horsman vloog uit de startblokken. Al binnen 120 tellen lag de bal achter Beekbergen-goalie Koen Koldenhof. Brummenaar Daan Ribbers kon vrij bij tweede paal binnenprikken: 1-0. Beekbergen leek totaal overdonderd en kreeg binnen drie minuten nog twee treffers om de oren. Het was opnieuw Ribbers die zijn handtekening zette als doelpuntenmaker en daarmee had hij binnen vijf minuten zijn hattrick te pakken: 3-0. De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld. Het gehavende Beekbergen was niet bij machte om zich terug in de wedstrijd te knokken. Brummen hoefde niet meer en speelde de eerste helft gedecideerd uit.

Ook in het tweede bedrijf was het spelbeeld hetzelfde. De Brummen-defensie stond als een huis en het spel van Beekbergen was te matig om het de thuisploeg echt lastig te maken. Brummen-aanvaller Stan Hurenkamp kreeg zelfs nog twee grote kansen om de vierde treffer op het scorebord te zetten, maar de spits vond tot tweemaal toe keeper Koldenhof op zijn weg.

Door de overwinning blijft Brummen meedoen om een nacompetitieticket. Beekbergen is door de nederlaag koploper af. Die eer is nu weggelegd voor Vaassen.

4G: Brummen-Beekbergen 3-0 (3-0).
2. Daan Ribbers 1-0, 4. Ribbers 2-0, 5. Ribbers 3-0.

Amateurvoetbal